Zonneboiler Groeningen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Groeningen? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via de zonneboiler-vergelijker check je samengestelde gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Groeningen.

zonneboiler systeem installeren in 5826

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1000.
 • Een alledaags gezin in Boxmeer gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5826
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Groeningen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Groeningen! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je gemakkelijk een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Boxmeer. Of benader de website kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs uit de gemeente. Verderop bekijk jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. De installatie bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Groeningen. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In oktober 2022 zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Groeningen fluctueren tussen de €2675 en €4050, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor meerdere mogelijkheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €65 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€55
100 liter2€2.875 – €3.000€100
200 liter2€3.250 – €3.900€145
300 liter3€4.600 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-groeningen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Groeningen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €450 tot wel €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Groeningen

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24CPC met spiegel), vermogen 1936 [KW], €1316 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×6,105m opdaksysteem), vermogen 3327 [KW], €2262 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2325 [KW], €1581 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Boxmeer wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.boxmeer.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Groeningen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Groeningen!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!