Zonneboiler Vierlingsbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Vierlingsbeek? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem kent 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van onze tool lees je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Vierlingsbeek.

zonneboiler systeem installeren in 5821

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een doorsnee huishouden in Boxmeer verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5821
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Vierlingsbeek vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Vierlingsbeek! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Boxmeer. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs in de regio. Hierna ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op recensies en relevante keurmerken. Denk aan Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Vierlingsbeek. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Vierlingsbeek vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3700, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor een variatie aan voorbeelden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €120 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€55
100 liter2€2.850 – €3.000€95
200 liter2€3.250 – €3.975€125
300 liter3€4.450 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-vierlingsbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Vierlingsbeek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €625 tot €1675. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vierlingsbeek

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1654 [KW], €1125 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×7,115m opdaksysteem), vermogen 3156 [KW], €2146 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1K.300), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Boxmeer een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.boxmeer.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Vierlingsbeek aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Vierlingsbeek!

 • Een warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!