Zonneboiler Smakt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Smakt? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek je uitgebreide raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Smakt.

zonneboiler systeem installeren in 5817

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een doorsnee gezin in Venray gebruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Oftewel, een forse besparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5817
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Smakt vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Smakt! Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek je moeiteloos een professionele installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Venray. Of surf naar de website Qbis.nl voor een overzicht met erkende installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege dalende prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Smakt. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Smakt vinden we terug ergens tussen de €2675 en €3900, met montage. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind jij voor enkele situatiesde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €55 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€55
100 liter2€2.775 – €3.075€80
200 liter2€3.250 – €3.850€145
300 liter3€4.475 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-smakt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de info verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze info kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Smakt (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €625 tot €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Smakt

 • Econo (M54HPCPC-150-H1), vermogen 3457 [KW], €2351 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×6,105m opdaksysteem), vermogen 2957 [KW], €2011 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.300), vermogen 1591 [KW], €1082 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Venray een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.venray.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Smakt aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Smakt!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!