Zonneboiler Venray

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Venray? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze website bekijk je omvangrijke details aangaande een zonneboiler kopen in Venray.

zonneboiler systeem installeren in 5801

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een doorsnee gezin in Venray stookt 1480 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5801
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Venray vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Venray! Dankzij deze pagina tref je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Venray. Of probeer kvinl.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Verderop bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem voorziet in jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Vooral toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Vanwege scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Venray. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Venray vinden we terug ergens tussen de €2825 en €3050, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een paar scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €75 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€45
100 liter2€2.850 – €3.150€85
200 liter2€3.150 – €3.925€115
300 liter3€4.550 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-venray

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Venray (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €900 tot wel €1575. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Venray

 • Dutch Solar Systems (ZB200TX 4,74), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 1518 [KW], €1032 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 220), vermogen 265 [KW], €180 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Venray een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.venray.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Venray aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Venray!

 • De warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente