Zonneboiler Wanssum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Wanssum? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie kent twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van deze pagina tref jij samengestelde informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wanssum.

zonneboiler systeem installeren in 5861

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1900.
 • Een standaard woning in Venray gebruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €85 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5861
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Wanssum vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Wanssum! Door gebruik te maken van deze pagina vind je snel een competente installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Venray. Of ga naar Qbis.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Wanssum. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop is er nog het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Wanssum variëren tussen €2850 en €4400, met installatie. De installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Hierna tref jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor een variatie aan situatiesde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €100 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.550€65
100 liter2€2.800 – €3.075€85
200 liter2€3.225 – €3.825€130
300 liter3€4.425 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-wanssum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Middels deze gegevens kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je ontvangt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Wanssum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd jaren geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €850 tot wel €1025. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wanssum

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2279 [KW], €1550 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-80T/TWL-KER-800L-B), vermogen 374 [KW], €2543 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 1000), vermogen 3542 [KW], €2409 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Venray een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.venray.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wanssum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Wanssum!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!