Zonneboiler Veulen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Veulen? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. D.m.v. deze website vind je veelzijdige toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Veulen.

zonneboiler systeem installeren in 5814

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een standaard woning in Venray stookt 1480 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5814
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Veulen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Veulen! Door middel van onze website vind je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Venray. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. Hieronder vind je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de centrale verwarming. De installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bijzonder interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Veulen. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder hebben we nog het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Veulen vinden we terug ergens tussen de €2900 en €4150, inclusief installeren. De installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een aantal mogelijkheden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.625€55
100 liter2€2.775 – €3.175€75
200 liter2€3.175 – €3.900€125
300 liter3€4.400 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-veulen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het verbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een paar dagen een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Veulen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recent verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot wel €1675. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Veulen

 • Thercon (WAH500SA – 2x SCIV20), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×3,075m opdaksysteem), vermogen 1629 [KW], €1108 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 25 + SO.200), vermogen 1801 [KW], €1225 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Venray mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.venray.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Veulen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Veulen!

 • Een warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!