Zonneboiler Ysselsteyn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Ysselsteyn? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze tool bekijk jij samengestelde adviezen over een zonneboiler kopen in Ysselsteyn.

zonneboiler systeem installeren in 5813

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een standaard woning in Venray gebruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5813
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Ysselsteyn vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Ysselsteyn! Aan de hand van onze vergelijker vind je snel een erkende installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Venray. Of probeer de website Qbis.nl voor een schema met eerlijke installateurs in de buurt. Hierna lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ysselsteyn. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook is er nog het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In september 2022 kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Ysselsteyn liggen tussen de €2900 en €3400, met montage. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor enkele gevallen de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €170 per jaar (energieprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.625€60
100 liter2€2.850 – €3.125€80
200 liter2€3.200 – €3.975€110
300 liter3€4.500 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-ysselsteyn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze data kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Ysselsteyn (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recent verhoogd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot wel €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ysselsteyn

 • Thercon (WAH500SA – 3x SCIV30), vermogen 3319 [KW], €2257 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,975×3,075m indaksysteem), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + SKL 500), vermogen 3079 [KW], €2094 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Venray een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.venray.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Ysselsteyn aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Ysselsteyn!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!