Zonneboiler Oirlo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Oirlo? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem kent 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Oirlo.

zonneboiler systeem installeren in 5808

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • De subsidies lopen op tot €1900.
 • Een gemiddelde woning in Venray stookt 1480 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5808
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Oirlo vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Oirlo! Via de zonneboiler-vergelijker check je snel een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Venray. Of bezoek kvinl.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven in de buurt. Hierna check jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Het product behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name relevant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oirlo. Dit apparaat is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Oirlo schommelen tussen de €2850 en €3950, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje bekijk je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor velerlei voorbeelden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €180 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€45
100 liter2€2.825 – €3.075€75
200 liter2€3.250 – €3.825€130
300 liter3€4.525 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-oirlo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas + stroomde woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze statistieken kan de vakman een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. U ontvangt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oirlo (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €800 tot €1125. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oirlo

 • Thercon (WAH300SA – 2x SCIV20), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.
 • Solmax (820-3f-slm), vermogen 3058 [KW], €2079 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC42 500L CV + Tap), vermogen 2999 [KW], €2039 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Venray een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.venray.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Oirlo aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oirlo!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!