Zonneboiler Blitterswijck

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Blitterswijck? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze tool bekijk jij praktische raadgeving over een zonneboiler kopen in Blitterswijck.

zonneboiler systeem installeren in 5863

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1900.
 • Een standaard woning in Venray verbruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5863
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Blitterswijck vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Blitterswijck! Aan de hand van onze website tref je zonder problemen een professionele installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Venray. Of klik door naar Qbis.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Hierna achterhaal jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met recensies en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: het warme water en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Blitterswijck. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er structuren met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Blitterswijck fluctueren tussen de €2625 en €3450, met installatie. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief komt tot stand door het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor velerlei gevallen de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €150 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€60
100 liter2€2.850 – €3.025€100
200 liter2€3.175 – €3.825€125
300 liter3€4.600 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-blitterswijck

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke andere systemen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Blitterswijck (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €550 tot €1400. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Blitterswijck

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 4-24HeatPipeCollector), vermogen 3868 [KW], €2630 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER-1000L-B), vermogen 383 [KW], €2604 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 600), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie levert de gemeente Venray mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.venray.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Blitterswijck aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Blitterswijck!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!