Zonneboiler Holthees

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Holthees? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van onze website lees je veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Holthees.

zonneboiler systeem installeren in 5824

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Boxmeer verbruikt 1570 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5824
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Holthees vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Holthees! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je verrassend eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Boxmeer. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit de buurt. Bijgaand tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificering. Je kunt denken aan Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie kan benut worden voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit product bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bovenal interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een grote vraag naar warm water. Door beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Holthees. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Holthees variëren tussen €2575 en €3050, met installatie inclusief. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verscheide scenario’sde investering en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €130 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€65
100 liter2€2.875 – €3.025€105
200 liter2€3.275 – €3.825€140
300 liter3€4.525 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-holthees

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Door het verbruik kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Holthees (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €425 tot €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Holthees

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1658 [KW], €1127 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×4,085m opdaksysteem), vermogen 2927 [KW], €1990 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 40 +SO.300), vermogen 2171 [KW], €1476 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Boxmeer mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.boxmeer.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Holthees aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Holthees!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!