Zonneboiler Overloon

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Overloon? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze vergelijker tref je bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Overloon.

zonneboiler systeem installeren in 5825

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een alledaags gezin in Boxmeer gebruikt 1570 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5825
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Overloon vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Overloon! Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je simpel en snel een erkende installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Boxmeer. Of surf naar de website Qbis.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder vind jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Het product wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Overloon. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Overloon schommelen tussen de €2700 en €4250, met montage. De installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €175 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.625€40
100 liter2€2.925 – €3.100€75
200 liter2€3.125 – €3.800€135
300 liter3€4.400 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-overloon

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie verdere info verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze statistieken kan de vakman een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Overloon (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle artikelen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot €1775. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Overloon

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-30HeatPipeCollector), vermogen 1920 [KW], €1306 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,595×5,095m opdaksysteem), vermogen 3182 [KW], €2164 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 40 +SO.400), vermogen 2173 [KW], €1478 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Boxmeer een groene lening of kleine subsidie. Check www.boxmeer.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Overloon aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Overloon!

 • Warmtepomp: haalt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!