Zonneboiler Venlo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Venlo? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. deze pagina ontdek jij omvangrijke aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Venlo.

zonneboiler systeem installeren in 5901

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een alledaags huishouden in Venlo stookt 1390 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €100 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5901
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Venlo vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Venlo! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je probleemloos een vakbekwame installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Venlo. Of check Qbis.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf lees je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificering. Je kunt denken aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit product bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan vult de CV-brander het gat op. Met name relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwater-gebruik. Wegens dalende prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Venlo. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er structuren met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Venlo liggen tussen de €2875 en €3650, met installatie inclusief. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een aantal voorbeeldsituaties de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €180 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€65
100 liter2€2.750 – €3.075€75
200 liter2€3.125 – €3.875€125
300 liter3€4.450 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-venlo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie verdere info verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Venlo (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot €1150. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Venlo

 • Dutch Solar Systems (ZB180TX 4,74), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.
 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 1067 [KW], €726 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 180), vermogen 211 [KW], €143 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Venlo een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.venlo.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Venlo aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Venlo!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente