Zonneboiler Arcen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Arcen? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl lees je omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Arcen.

zonneboiler systeem installeren in 5944

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Venlo stookt 1390 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €140 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5944
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Arcen vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Arcen! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Venlo. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in de buurt. Hierna lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificering. Je kunt denken aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product wordt gebruikt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Deze installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal interessant voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Arcen. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Arcen variëren tussen €2875 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op deze pagina tref jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor een paar mogelijkheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €80 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.525€55
100 liter2€2.925 – €3.150€80
200 liter2€3.300 – €3.800€120
300 liter3€4.500 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-arcen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke andere systemen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt snel een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Arcen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €950 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Arcen

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3545 [KW], €2411 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 4,8m²-HSP1-300A+), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.300L WW+CV), vermogen 1645 [KW], €1119 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Venlo mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.venlo.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Arcen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Arcen!

 • De warmtepomp: wint energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!