Zonneboiler Belfeld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Belfeld? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze tool tref je bruikbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Belfeld.

zonneboiler systeem installeren in 5951

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Venlo gebruikt 1390 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5951
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Belfeld vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Belfeld! D.m.v. onze website tref je simpel en snel een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Venlo. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs uit de buurt. Onderstaand lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal aantrekkelijk voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Belfeld. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder is er nog het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Belfeld komen gemiddeld uit tussen €2400 en €3500, met montage. Dit product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna check jij voor een paar omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €180 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€60
100 liter2€2.925 – €3.200€85
200 liter2€3.125 – €3.975€120
300 liter3€4.575 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-belfeld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via het verbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlak en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U ontvangt snel een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Belfeld (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot wel €1425. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Belfeld

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3851 [KW], €2619 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 6,4m²-KS 800A+), vermogen 2867 [KW], €1950 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 20 buizen 200L WW+CV), vermogen 1916 [KW], €1303 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Venlo een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.venlo.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Belfeld aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Belfeld!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!