Zonneboiler Broekhuizenvorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Broekhuizenvorst? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze vergelijker bekijk je waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Broekhuizenvorst.

zonneboiler systeem installeren in 5871

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een alledaags gezin in Horst aan de Maas gebruikt 1620 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5871
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Broekhuizenvorst vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Broekhuizenvorst! Met behulp van onze vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een goede installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Horst aan de Maas. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit de gemeente. Hieronder vind je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Dit product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk interessant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Broekhuizenvorst. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In oktober 2022 kan men ook kiezen voor het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Broekhuizenvorst fluctueren tussen de €2550 en €4200, inclusief installeren. Het product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Hierna bekijk je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verschillende mogelijkheden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €150 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€60
100 liter2€2.775 – €3.075€95
200 liter2€3.100 – €3.875€130
300 liter3€4.475 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-broekhuizenvorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie verdere info verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van het verbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn aantal kamers en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. U krijgt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Broekhuizenvorst (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €450 tot €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Broekhuizenvorst

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24HeatPipeCollector), vermogen 2258 [KW], €1535 subsidie.
 • UseAllEnergy (UseAllEnergy 6x200x3), vermogen 1315 [KW], €1194 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 15 buizen.150L WW), vermogen 926 [KW], €630 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Horst aan de Maas mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.horstaandemaas.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Broekhuizenvorst aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Broekhuizenvorst!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!