Zonneboiler Beesel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Beesel? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van deze pagina bekijk je bruikbare gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Beesel.

zonneboiler systeem installeren in 5954

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Beesel verbruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5954
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Beesel vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Beesel! Geholpen door deze pagina tref je zonder problemen een goede installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Beesel. Of surf naar de website Qbis.nl voor een schema met erkende installateurs uit de buurt. Onderstaand tref je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Beesel. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Beesel liggen tussen de €2875 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op onze website ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor een aantal scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €95 per jaar (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€45
100 liter2€2.775 – €3.175€105
200 liter2€3.275 – €3.825€115
300 liter3€4.425 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-beesel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Er volgt snel een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Beesel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Beesel

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 H + VMS 8 + VIH S1 150/4 B), vermogen 1220 [KW], €830 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 300-3-2108), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-300-H2), vermogen 317 [KW], €2156 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie geeft de gemeente Beesel een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.beesel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Beesel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Beesel!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente