Zonneboiler Grubbenvorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Grubbenvorst? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze website check je bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Grubbenvorst.

zonneboiler systeem installeren in 5971

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Horst aan de Maas stookt 1620 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5971
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Grubbenvorst vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Grubbenvorst! Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je probleemloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Horst aan de Maas. Of check echteinstallateur.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs in de regio. Verderop check je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en relevante keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor je watervoorziening en een warme woning. Deze duurzame installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Vooral interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens scherpe prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Grubbenvorst. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Grubbenvorst fluctueren tussen de €2750 en €4400, inclusief installeren. Het systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor een paar scenario’sde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €100 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.650€70
100 liter2€2.950 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €3.825€135
300 liter3€4.550 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-grubbenvorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Grubbenvorst (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle types die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €850 tot wel €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Grubbenvorst

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO200), vermogen 3434 [KW], €2335 subsidie.
 • DAXX (1x 500 liter met 2×20 buizen), vermogen 3254 [KW], €2213 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 30 buizen 400L WW+CV), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Horst aan de Maas een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.horstaandemaas.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Grubbenvorst aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Grubbenvorst!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!