Zonneboiler Lottum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Lottum? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. deze pagina lees jij omvangrijke informatie over een zonneboiler kopen in Lottum.

zonneboiler systeem installeren in 5973

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Horst aan de Maas gebruikt 1620 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5973
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Lottum vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Lottum! Middels deze pagina tref je probleemloos een professionele installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Horst aan de Maas. Of surf naar de website Qbis.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf ontdek jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral interessant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een grote vraag naar warm water. Wegens scherpe prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Lottum. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Lottum liggen tussen de €2675 en €3850, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina lees je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor meerdere voorbeelden de kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €90 per jaar (energieprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€55
100 liter2€2.800 – €3.025€105
200 liter2€3.225 – €3.975€110
300 liter3€4.400 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-lottum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze data kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Lottum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €650 tot €1500. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Lottum

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO300), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • Citrin Solar (SKS-R 825-1 ecoline+4xCS250), vermogen 3305 [KW], €2247 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 800/60), vermogen 3033 [KW], €2062 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Horst aan de Maas soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.horstaandemaas.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Lottum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Lottum!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!