Zonneboiler Evertsoord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Evertsoord? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van onze tool ontdek jij accurate toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Evertsoord.

zonneboiler systeem installeren in 5977

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Horst aan de Maas verbruikt 1620 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5977
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Evertsoord vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Evertsoord! Geholpen door onze vergelijker tref je gemakkelijk een goede installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Horst aan de Maas. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installateurs in je omgeving. Verderop vind jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook recensies en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). De installatie houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Evertsoord. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Evertsoord variëren tussen €2775 en €3100, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje lees je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor een paar scenario’sde investering en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €125 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.575€40
100 liter2€2.775 – €3.000€80
200 liter2€3.225 – €3.975€115
300 liter3€4.425 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-evertsoord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten wij ook naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze data kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Evertsoord (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot wel €1625. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Evertsoord

 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS300 & 2xCS250), vermogen 1481 [KW], €1007 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 4-24 HPC), vermogen 3804 [KW], €2587 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 60-500), vermogen 3089 [KW], €2101 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Horst aan de Maas een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.horstaandemaas.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Evertsoord aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Evertsoord!

 • Warmtepomp: genereert energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!