Zonneboiler Helden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Helden? Door middel van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina lees je actuele aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Helden.

zonneboiler systeem installeren in 5988

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een doorsnee gezin in Peel en Maas stookt 1610 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5988
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Helden vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Helden! Middels zonneboilerrevolutie.nl tref je verrassend eenvoudig een erkende installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Peel en Maas. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met competente installateurs in je omgeving. Onderstaand lees jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op reviews en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product is toepasbaar voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk relevant voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Helden. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Helden liggen tussen de €2575 en €3100, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor enkele situatiesde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €115 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.575€65
100 liter2€2.825 – €3.175€100
200 liter2€3.100 – €3.825€125
300 liter3€4.425 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-helden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Via deze gegevens kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke andere systemen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Helden (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verbreed. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Helden

 • Eco2All (ECO-10000PSLRR-3DTH), vermogen 3167 [KW], €2154 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3635 [KW], €2472 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 690 5C + Calenta CW5), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOlevert de gemeente Peel en Maas mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.peelenmaas.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Helden aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Helden!

 • Een warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!