Zonneboiler Koningslust

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Koningslust? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt gevormd door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via deze website vind je actuele informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Koningslust.

zonneboiler systeem installeren in 5984

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een gemiddeld gezin in Peel en Maas gebruikt 1610 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5984
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Koningslust vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Koningslust! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Peel en Maas. Of benader echteinstallateur.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs in de buurt. In onderstaande box lees jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product kan benut worden voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toegepast door grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Koningslust. Een zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Koningslust schommelen tussen de €2975 en €4000, inclusief installeren. Dit product kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna check je voor diverse gevallen de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €130 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.700€50
100 liter2€2.925 – €3.000€100
200 liter2€3.225 – €3.825€125
300 liter3€4.600 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-koningslust

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Middels het verbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Koningslust (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle artikelen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €400 tot €1450. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Koningslust

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag SolarCollectorII 6,4m² – RTE 800), vermogen 2644 [KW], €1798 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24 HPC), vermogen 1763 [KW], €1199 subsidie.
 • Lux Anno (Lux HRPRO 200RVS 2XL), vermogen 1527 [KW], €1038 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Peel en Maas een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.peelenmaas.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Koningslust aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Koningslust!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!