Zonneboiler Maasbree

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Maasbree? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee onderdelen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze website tref jij praktische toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Maasbree.

zonneboiler systeem installeren in 5993

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een doorsnee huishouden in Peel en Maas stookt 1610 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Concreet: een forse besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5993
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Maasbree vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Maasbree! Met behulp van onze tool achterhaal je moeiteloos een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Peel en Maas. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met competente installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf check jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in je watervoorziening en een warme woning. Deze installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Met name relevant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Maasbree. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Maasbree zitten gemiddeld tussen €2950 en €4150, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor een variatie aan scenario’sde kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €70 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.575€55
100 liter2€2.925 – €3.050€95
200 liter2€3.225 – €3.875€135
300 liter3€4.500 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-maasbree

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Middels deze info kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Maasbree (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle producten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €800 tot wel €1675. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Maasbree

 • Wolf (Wolf Zonne-energiesysteem SE-2 & 1xF3-1), vermogen 963 [KW], €655 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24 HPC), vermogen 2357 [KW], €1603 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 390 3C), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Peel en Maas mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.peelenmaas.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Maasbree aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Maasbree!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!