Zonneboiler Wanroij

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Wanroij? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk je omvangrijke details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wanroij.

zonneboiler systeem installeren in 5446

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in Sint Anthonis stookt 1690 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5446
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Wanroij vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Wanroij! Geholpen door onze tool vind je zonder problemen een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Sint Anthonis. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven in de regio. Onderstaand bekijk je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bekijk eens KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wanroij. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Wanroij komen gemiddeld uit tussen €2950 en €3150, inclusief plaatsing. Dit duurzame product kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. In het volgende kopje bekijk jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor een variatie aan situatiesde geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €135 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.525€60
100 liter2€2.800 – €3.200€95
200 liter2€3.275 – €4.000€125
300 liter3€4.550 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-wanroij

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Zo is het helder naar wie verdere info verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wanroij (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €800 tot wel €1600. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wanroij

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 10 m2- Oeg HSP1 1000), vermogen 3095 [KW], €2105 subsidie.
 • Solar2all (HP105HE/500BPWM), vermogen 3911 [KW], €2659 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS500+4xCS500), vermogen 2686 [KW], €1826 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Sint Anthonis soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.sintanthonis.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wanroij aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wanroij!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!