Zonneboiler Rijkevoort-De Walsert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Rijkevoort-De Walsert? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je veelzijdige info die helpen bij een zonneboiler kopen in Rijkevoort-De Walsert.

zonneboiler systeem installeren in 5449

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een alledaags gezin in Sint Anthonis verbruikt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5449
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Rijkevoort-De Walsert vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Rijkevoort-De Walsert! Aan de hand van deze pagina check je snel een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Sint Anthonis. Of bezoek kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf check jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). De installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Zeker toegepast door grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Rijkevoort-De Walsert. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In oktober 2022 zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Rijkevoort-De Walsert schommelen tussen de €2875 en €3400, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op deze pagina vind je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele mogelijkheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €95 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€65
100 liter2€2.875 – €3.075€95
200 liter2€3.250 – €3.825€145
300 liter3€4.450 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-rijkevoort-de-walsert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Rijkevoort-De Walsert (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot wel €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rijkevoort-De Walsert

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 9,6 m2- Sailer Hybrid-plus 1050), vermogen 2827 [KW], €1922 subsidie.
 • Solar2all (TS30/150/PWM), vermogen 1885 [KW], €1282 subsidie.
 • 2-improve energy (150AXHE1wwpro18), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Sint Anthonis mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.sintanthonis.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Rijkevoort-De Walsert aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Rijkevoort-De Walsert!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!