Zonneboiler Rijkevoort

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Rijkevoort? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze website bekijk je samengestelde aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Rijkevoort.

zonneboiler systeem installeren in 5447

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een alledaags huishouden in Boxmeer gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5447
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Rijkevoort vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Rijkevoort! Middels deze pagina tref je probleemloos een erkende installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Boxmeer. Of benader kvinl.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box bekijk jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Rijkevoort. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Rijkevoort zitten gemiddeld tussen €2850 en €3400, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Verderop ontdek je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €120 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.500€65
100 liter2€2.750 – €3.000€95
200 liter2€3.275 – €3.925€140
300 liter3€4.500 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-rijkevoort

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de informatie verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Door het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U krijgt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Rijkevoort (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is in 2017 verbreed. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot wel €1450. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Rijkevoort

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 10 m2- Oeg KS 1000), vermogen 3152 [KW], €2143 subsidie.
 • Solar2all (TS20/150/PWM), vermogen 1436 [KW], €976 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS300+2xCS500), vermogen 1679 [KW], €1142 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Boxmeer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.boxmeer.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Rijkevoort aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Rijkevoort!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!