Zonneboiler Mill en Sint Hubert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Mill en Sint Hubert? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze website lees jij veelzijdige aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Mill en Sint Hubert.

zonneboiler systeem installeren in 5455

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • De subsidies lopen op tot €1900.
 • Een doorsnee huishouden in Mill en Sint Hubert gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMill en Sint Hubert
Postcode5455
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Mill en Sint Hubert vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Mill en Sint Hubert! Aan de hand van onze tool achterhaal je simpel en snel een professionele installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Mill en Sint Hubert. Of surf naar kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Zeker toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Mill en Sint Hubert. De (zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Mill en Sint Hubert komen gemiddeld uit tussen €2775 en €4450, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina tref jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor velerlei mogelijkheden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €65 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.700€50
100 liter2€2.850 – €3.000€95
200 liter2€3.250 – €3.950€130
300 liter3€4.525 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-mill-en-sint-hubert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Relevant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen een week een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Mill en Sint Hubert (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €975 tot wel €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Mill en Sint Hubert

 • S-Power (FK 2-300 AD), vermogen 1809 [KW], €1230 subsidie.
 • Wolf (BSP W 1000 met 5xF3-1), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER-1000L-B), vermogen 383 [KW], €2604 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Mill en Sint Hubert een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeente-mill.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Mill en Sint Hubert aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Mill en Sint Hubert!

 • De warmtepomp: genereert warmte middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente