Zonneboiler Beegden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Beegden? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product kent 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van de zonneboiler-vergelijker doorzoek je actuele informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Beegden.

zonneboiler systeem installeren in 6099

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Maasgouw verbruikt 1780 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6099
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Beegden vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Beegden! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je gemakkelijk een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Maasgouw. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box bekijk je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie draagt zorg voor het warme water en een warme woning. Dit product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van scherpe prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Beegden. Een zonneboiler is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Beegden schommelen tussen de €2675 en €3450, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor enkele omstandigheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €170 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€65
100 liter2€2.900 – €3.175€100
200 liter2€3.250 – €3.925€140
300 liter3€4.400 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-beegden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de informatie verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Met het energieverbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Het betreft de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Er volgt snel een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Beegden (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle types die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot wel €1250. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Beegden

 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(3x) 400LHygieneboiler A+), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 3-24 HPC), vermogen 3614 [KW], €2458 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-200), vermogen 2353 [KW], €1600 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Maasgouw een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentemaasgouw.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Beegden aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Beegden!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!