Zonneboiler Grathem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Grathem? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze vergelijker doorzoek jij veelzijdige info die helpen bij een zonneboiler kopen in Grathem.

zonneboiler systeem installeren in 6096

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een doorsnee huishouden in Leudal gebruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €160 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6096
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Grathem vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Grathem! Aan de hand van deze website check je simpel en snel een professionele installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leudal. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder ontdek je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Grathem. Dit systeem is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2023

De verwachte kosten zonneboiler Grathem fluctueren tussen de €2900 en €4150, met montage. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina ontdek je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor diverse mogelijkheden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €60 per jaar (energieprijzen mei 2023). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€70
100 liter2€2.800 – €3.025€85
200 liter2€3.225 – €3.925€120
300 liter3€4.400 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-grathem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het helder naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Door deze data kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Relevant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Jij krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Grathem (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle modellen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €925 tot €1025. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Grathem

 • OEG (2plus vlakkeplaatcollector(3x) 300L Solarboiler A+), vermogen 2951 [KW], €2007 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-30 HPC), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 2-150), vermogen 1423 [KW], €968 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Leudal een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.leudal.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Grathem aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Grathem!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!