Zonneboiler Leveroy

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Leveroy? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze pagina lees je uitgebreide adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Leveroy.

zonneboiler systeem installeren in 6092

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een alledaags huishouden in Nederweert gebruikt 1640 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €145 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6092
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Leveroy vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Leveroy! Geholpen door onze tool vind je eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Nederweert. Of bezoek kvinl.nl voor een database met eerlijke installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie is geschikt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Leveroy. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Leveroy fluctueren tussen de €2775 en €3800, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een paar mogelijkheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €85 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€70
100 liter2€2.800 – €3.200€80
200 liter2€3.300 – €3.900€145
300 liter3€4.600 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-leveroy

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Leveroy (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €675 tot wel €1750. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Leveroy

 • OEG (4flex heatpipe 50 buizen 500L Solarboiler A+), vermogen 3360 [KW], €2285 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-30 HPC), vermogen 1960 [KW], €1333 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 500-50 Hygiene), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Nederweert mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.nederweert.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Leveroy aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Leveroy!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!