Zonneboiler Nederweert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Nederweert? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref jij samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nederweert.

zonneboiler systeem installeren in 6031

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Nederweert verbruikt 1640 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €160 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6031
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Nederweert vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Nederweert! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je eenvoudig een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Nederweert. Of check de website kvinl.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Bijgaand ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Bovenal toepasbaar op bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Door lagere prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nederweert. Een zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In april 2024 zijn er structuren met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Nederweert fluctueren tussen de €2625 en €4300, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op onze website ontdek jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor velerlei scenario’sde totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €145 op jaarbasis (gasprijs april 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€60
100 liter2€2.775 – €3.075€85
200 liter2€3.300 – €3.925€140
300 liter3€4.600 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-nederweert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan komen wij erachter naar wie de informatie toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Aan de hand van deze statistieken kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Nederweert (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle types die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot €1775. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nederweert

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK155 H + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 3039 [KW], €2067 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 200-4200), vermogen 1369 [KW], €931 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/4,8AR), vermogen 1853 [KW], €1260 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Nederweert een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.nederweert.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nederweert aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nederweert!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente