Zonneboiler Roggel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Roggel? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind jij handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Roggel.

zonneboiler systeem installeren in 6089

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een doorsnee huishouden in Leudal stookt 1710 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €80 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Roggel vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Roggel! Door middel van deze website tref je moeiteloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leudal. Of bezoek de website kvinl.nl voor een database met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Bijgaand lees je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en certificering. Bekijk eens KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie zorgt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een grote vraag naar warm water. Door scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Roggel. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Roggel zitten gemiddeld tussen €2600 en €3100, met montage. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op deze pagina vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor een paar voorbeelden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€60
100 liter2€2.875 – €3.100€75
200 liter2€3.300 – €3.900€130
300 liter3€4.450 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-roggel

Plaatsen in de omgeving:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Middels deze gegevens kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Roggel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1175. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Roggel

 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(2x) 300L Solarboiler A+), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 6 personen – 500L 4-24 HPC), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-50), vermogen 3474 [KW], €2362 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Leudal mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.leudal.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Roggel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Roggel!

 • Een warmtepomp: genereert energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!