Zonneboiler Haelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Haelen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels deze website tref je accurate raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Haelen.

zonneboiler systeem installeren in 6081

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Leudal verbruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6081
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Haelen vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Haelen! Aan de hand van deze pagina vind je probleemloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Leudal. Of surf naar Qbis.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf vind je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Haelen. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Haelen schommelen tussen de €2675 en €4500, met monteren & installeren. Het systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor diverse voorbeelden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €130 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.600€40
100 liter2€2.900 – €3.025€100
200 liter2€3.225 – €3.900€130
300 liter3€4.450 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-haelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Met deze info kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Haelen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Haelen

 • OEG (2plus vlakkeplaatcollector(2x) 200L Solarboile A+), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 3-24 HPC), vermogen 3674 [KW], €2498 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-30), vermogen 2771 [KW], €1884 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Leudal een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.leudal.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Haelen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Haelen!

 • Warmtepomp: wint warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!