Zonneboiler Herkenbosch

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Herkenbosch? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl lees jij omvangrijke raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Herkenbosch.

zonneboiler systeem installeren in 6075

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een alledaags huishouden in Roerdalen verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6075
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Herkenbosch vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Herkenbosch! Dankzij deze pagina achterhaal je simpel en snel een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Roerdalen. Of benader Qbis.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder ontdek je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en relevante keurmerken. Zoals bijv. VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Herkenbosch. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Herkenbosch variëren tussen €2825 en €3500, met installatie inclusief. Het systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een variatie aan voorbeelden de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €55 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€55
100 liter2€2.925 – €3.150€75
200 liter2€3.150 – €3.800€110
300 liter3€4.600 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-herkenbosch

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van het energieverbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld de omvang en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Er volgt z.s.m. een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Herkenbosch (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot wel €1050. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Herkenbosch

 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(2x) 300L Hyg.boiler A+), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 4-24 HPC), vermogen 3862 [KW], €2626 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-24), vermogen 1794 [KW], €1220 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Roerdalen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.roerdalen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Herkenbosch aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Herkenbosch!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!