Zonneboiler Melick

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Melick? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze pagina vind je praktische info die helpen bij een zonneboiler kopen in Melick.

zonneboiler systeem installeren in 6074

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een gemiddeld huishouden in Roerdalen stookt 1660 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6074
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Melick vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Melick! Door gebruik te maken van onze website ontdek je eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Roerdalen. Of probeer de website Qbis.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit jullie streek. Onderstaand check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook recensies en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name aantrekkelijk voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Melick. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Melick fluctueren tussen de €2775 en €3600, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De investering wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor verschillende situatiesde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €155 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.650€60
100 liter2€2.825 – €3.100€85
200 liter2€3.175 – €3.975€135
300 liter3€4.475 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-melick

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Via deze gegevens kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn de omvang en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Melick (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €625 tot wel €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Melick

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + SO.500), vermogen 3344 [KW], €2274 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2042 [KW], €1389 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-24), vermogen 1816 [KW], €1235 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Roerdalen soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.roerdalen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Melick aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Melick!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!