Zonneboiler Buggenum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Buggenum? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk je praktische gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Buggenum.

zonneboiler systeem installeren in 6082

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in Leudal gebruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6082
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Buggenum vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Buggenum! Met behulp van deze website achterhaal je simpel en snel een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Leudal. Of ga naar kvinl.nl voor informatie over competente installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en certificering. Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bijzonder een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Buggenum. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In september 2022 zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Buggenum zitten gemiddeld tussen €2425 en €4050, met installatie. De installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. In het volgende kopje check je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor verschillende situatiesde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €165 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€60
100 liter2€2.850 – €3.200€95
200 liter2€3.225 – €3.850€135
300 liter3€4.500 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-buggenum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Buggenum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot wel €1225. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Buggenum

 • OEG (4flex heatpipe 40 buizen 400L Solarboiler A+), vermogen 2220 [KW], €1510 subsidie.
 • TISUN (4x PFM-S 2.01m3), vermogen 3066 [KW], €2085 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-40), vermogen 3223 [KW], €2192 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Leudal soms een extra tegemoetkoming. Check www.leudal.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Buggenum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Buggenum!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!