Zonneboiler Baexem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Baexem? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze pagina ontdek je omvangrijke gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Baexem.

zonneboiler systeem installeren in 6095

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Leudal stookt 1710 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6095
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Baexem vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Baexem! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Leudal. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs in de regio. Bijgaand check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om reviews en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product voorziet in jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Baexem. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Baexem schommelen tussen de €2825 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor enkele situatiesde geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €90 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€70
100 liter2€2.800 – €3.125€90
200 liter2€3.225 – €4.000€125
300 liter3€4.525 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-baexem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het helder naar wie de info toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze informatie kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Baexem (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €425 tot €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Baexem

 • OEG (4flex heatpipe 80 buizen 1000L Hygieneboiler A+), vermogen 3827 [KW], €2602 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-24 HPC), vermogen 2266 [KW], €1541 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 1-200), vermogen 890 [KW], €605 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Leudal mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.leudal.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Baexem aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Baexem!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!