Zonneboiler Heythuysen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Heythuysen? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door deze pagina bekijk je toepasbare raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Heythuysen.

zonneboiler systeem installeren in 6093

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een alledaags gezin in Leudal stookt 1710 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6093
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Heythuysen vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Heythuysen! D.m.v. onze vergelijker ontdek je moeiteloos een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Leudal. Of ga naar kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem voorziet in je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. Bovenal een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Heythuysen. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Heythuysen variëren tussen €2875 en €4250, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €160 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€40
100 liter2€2.925 – €3.150€85
200 liter2€3.175 – €3.825€125
300 liter3€4.600 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-heythuysen

Plaatsen in de regio:

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het helder naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Op basis van het verbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Heythuysen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd in 2017 verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €750 tot wel €1575. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Heythuysen

 • OEG (4flex heatpipe 70 buizen 800L Hygieneboiler A+), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 1-150), vermogen 879 [KW], €598 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie geeft de gemeente Leudal mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.leudal.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Heythuysen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Heythuysen!

 • Een warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!