Zonneboiler Thorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Thorn? Via een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze tool ontdek je handige toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Thorn.

zonneboiler systeem installeren in 6017

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1050.
 • Een doorsnee gezin in Maasgouw stookt 1780 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6017
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Thorn vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Thorn! D.m.v. deze website vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Maasgouw. Of klik door naar de website Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product zorgt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Thorn. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk is er nog een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Thorn komen gemiddeld uit tussen €2700 en €3950, inclusief installeren. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op onze website check je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor verschillende gevallen de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €175 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.575€55
100 liter2€2.875 – €3.025€100
200 liter2€3.125 – €3.800€120
300 liter3€4.525 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-thorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie verdere info verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Met het verbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Denk aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Thorn (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verbreed. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €975 tot wel €1100. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Thorn

 • Hetzonneboilerhuis (Set 25 + HYG1K.200 A+ isolatie), vermogen 1845 [KW], €1255 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-30 HPC), vermogen 3587 [KW], €2439 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 390 3C + Calenta CW5), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Maasgouw mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.gemeentemaasgouw.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Thorn aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Thorn!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!