Zonneboiler Ittervoort

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Ittervoort? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl lees jij waardevolle details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ittervoort.

zonneboiler systeem installeren in 6014

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
 • Een standaard woning in Leudal verbruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Concreet: een forse besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6014
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Ittervoort vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Ittervoort! D.m.v. deze website ontdek je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Leudal. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installateurs uit jouw provincie. Bijgaand bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ittervoort. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Ittervoort variëren tussen €2850 en €3800, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De investering is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina lees je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor velerlei voorbeeldsituaties de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €110 per jaar (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.550€60
100 liter2€2.850 – €3.150€85
200 liter2€3.100 – €3.925€130
300 liter3€4.500 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-ittervoort

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Via deze statistieken kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn woonoppervlak en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Ittervoort (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €825 tot wel €1675. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ittervoort

 • Hetzonneboilerhuis (set 20 + HYG1K.150 A+ Isolatie), vermogen 1551 [KW], €1055 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-24 HPC), vermogen 3749 [KW], €2549 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 690 5C), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Leudal een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.leudal.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ittervoort aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ittervoort!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!