Zonneboiler Hunsel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Hunsel? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check je handige informatie aangaande een zonneboiler kopen in Hunsel.

zonneboiler systeem installeren in 6013

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een gemiddelde woning in Leudal stookt 1710 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €50 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6013
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Hunsel vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Hunsel! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl check je gemakkelijk een professionele installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Leudal. Of check kvinl.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven in de regio. Hieronder ontdek je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hunsel. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In oktober 2022 zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Hunsel fluctueren tussen de €2825 en €3350, met installatie. De installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op deze pagina ontdek jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna vind je voor verscheide scenario’sde geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.600€40
100 liter2€2.875 – €3.150€90
200 liter2€3.300 – €3.975€120
300 liter3€4.400 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-hunsel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Via deze gegevens kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je krijgt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hunsel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recent verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €850 tot wel €1100. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hunsel

 • Zizon (Blue 2-200 PV uitvoering), vermogen 1539 [KW], €1047 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3621 [KW], €2462 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC48 800L CV + Tap), vermogen 3168 [KW], €2154 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Leudal mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.leudal.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Hunsel aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hunsel!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!