Zonneboiler Haler

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Haler? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels onze website doorzoek je samengestelde toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Haler.

zonneboiler systeem installeren in 6012

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een standaard woning in Leudal stookt 1710 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6012
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Haler vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Haler! Aan de hand van deze pagina bekijk je simpel en snel een professionele installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Leudal. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit de buurt. Hierna achterhaal je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Haler. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Haler komen gemiddeld uit tussen €2475 en €4200, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref je voor enkele voorbeeldsituaties de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €145 per jaar (energieprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€70
100 liter2€2.875 – €3.175€75
200 liter2€3.250 – €4.000€120
300 liter3€4.500 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-haler

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de info verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Via deze info kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Haler (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot €1500. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Haler

 • Zizon (Blue 3-200 PV uitvoering), vermogen 2503 [KW], €1702 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 4-24 HPC), vermogen 3937 [KW], €2677 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC48 400L CV + Tap), vermogen 3215 [KW], €2186 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Leudal een groene lening of kleine subsidie. Check www.leudal.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Haler aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Haler!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!