Zonneboiler Herten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Herten? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij uitgebreide gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Herten.

zonneboiler systeem installeren in 6049

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een gemiddelde woning in Roermond verbruikt 1300 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Oftewel, een forse besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6049
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Herten vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Herten! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Roermond. Of ga naar Qbis.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven in de regio. Onderstaand tref jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Herten. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk is er nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Herten variëren tussen €2475 en €3950, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor diverse voorbeelden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €165 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€50
100 liter2€2.775 – €3.075€75
200 liter2€3.175 – €3.900€135
300 liter3€4.525 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-herten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Via het verbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Herten (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €450 tot wel €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Herten

 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 3529 [KW], €2400 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 4-24 HPC), vermogen 3889 [KW], €2645 subsidie.
 • ReHeat/AgriHeat/FlexHeat/ReSolar (Duovat Solar _RVS750 RS-2401-3-3REK), vermogen 2940 [KW], €1999 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Roermond een groene lening of kleine subsidie. Zie www.roermond.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Herten aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Herten!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!