Zonneboiler Roermond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Roermond? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker tref jij veelzijdige informatie over een zonneboiler kopen in Roermond.

zonneboiler systeem installeren in 6041

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Roermond verbruikt 1300 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6041
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Roermond vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Roermond! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Roermond. Of ga naar kvinl.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf check jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook reviews en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter is de werking niet optimaal. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product regelt het warme water en een warme woning. Het systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie is de CV-brander nodig. Met name eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Roermond. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Roermond komen gemiddeld uit tussen €2475 en €3750, inclusief plaatsing. Het systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op onze website bekijk jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €100 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€45
100 liter2€2.950 – €3.125€100
200 liter2€3.150 – €3.800€130
300 liter3€4.575 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-roermond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Door deze informatie kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Van belang zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Roermond (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd in 2017 verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle modellen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €675 tot €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Roermond

 • Dijkman Energy Systems (DES 248), vermogen 2022 [KW], €1375 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 1710 [KW], €1163 subsidie.
 • DAXX (1x 1000 liter met 2×20 buizen), vermogen 3388 [KW], €2304 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Roermond soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.roermond.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Roermond aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Roermond!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente