Zonneboiler Koningsbosch

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Koningsbosch? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl vind je omvangrijke info over een zonneboiler kopen in Koningsbosch.

zonneboiler systeem installeren in 6104

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Echt-Susteren verbruikt 1630 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6104
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Koningsbosch vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Koningsbosch! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Echt-Susteren. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand vind jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product kan benut worden voor heet water in huis en een warme woning. Dit duurzame product behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie vult de CV-brander het gat op. In de basis relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Koningsbosch. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Koningsbosch variëren tussen €2850 en €3850, met installatie. De installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna ontdek je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor diverse situatiesde geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €130 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€65
100 liter2€2.850 – €3.050€95
200 liter2€3.300 – €3.875€140
300 liter3€4.600 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-koningsbosch

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Koningsbosch (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Koningsbosch

 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(3x) 500LHygiëneboiler A+), vermogen 3207 [KW], €2181 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-30 HPC), vermogen 3768 [KW], €2562 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-400), vermogen 2401 [KW], €1633 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Echt-Susteren soms een extra tegemoetkoming. Zie www.echt-susteren.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Koningsbosch aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Koningsbosch!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!