Zonneboiler Susteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Susteren? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van deze website vind jij waardevolle informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Susteren.

zonneboiler systeem installeren in 6114

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een gemiddelde woning in Echt-Susteren verbruikt 1630 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6114
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Susteren vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Susteren! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je eenvoudig een erkende installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Echt-Susteren. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna bekijk jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem regelt je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toepasbaar op grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door scherpe prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Susteren. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet je rekening houden met het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Susteren fluctueren tussen de €2525 en €4250, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een aantal voorbeelden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €155 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€50
100 liter2€2.900 – €3.150€100
200 liter2€3.275 – €3.875€130
300 liter3€4.575 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-susteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je krijgt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Susteren (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle merken op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot €1675. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Susteren

 • Rexel (1T+/1-200), vermogen 918 [KW], €624 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3499 [KW], €2379 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 1-200), vermogen 967 [KW], €658 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Echt-Susteren mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.echt-susteren.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Susteren aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Susteren!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!