Zonneboiler Roosteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Roosteren? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze vergelijker check jij omvangrijke toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Roosteren.

zonneboiler systeem installeren in 6116

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Echt-Susteren gebruikt 1630 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6116
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Roosteren vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Roosteren! D.m.v. deze website check je gemakkelijk een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Echt-Susteren. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit jullie streek. Onderstaand bekijk jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificering. Onder andere Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product regelt je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Vanwege dalende prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Roosteren. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook is er nog een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Roosteren variëren tussen €2850 en €4250, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op deze pagina bekijk je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna check jij voor velerlei omstandigheden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €60 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€65
100 liter2€2.750 – €3.100€90
200 liter2€3.100 – €3.925€140
300 liter3€4.500 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-roosteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Via deze informatie kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Roosteren (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle merken die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot wel €1375. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Roosteren

 • Rexel (1T+/2-200), vermogen 1527 [KW], €1038 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 3-24 HPC), vermogen 3640 [KW], €2475 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 2-150), vermogen 1474 [KW], €1002 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Echt-Susteren een groene lening of kleine subsidie. Zie www.echt-susteren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Roosteren aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Roosteren!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!