Zonneboiler Obbicht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Obbicht? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product bestaat uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. onze tool doorzoek je accurate adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Obbicht.

zonneboiler systeem installeren in 6125

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een alledaags huishouden in Sittard-Geleen stookt 1370 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6125
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Obbicht vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Obbicht! Met behulp van onze tool tref je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Sittard-Geleen. Of check Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs uit de buurt. Verderop check jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor heet water in huis en een warme woning. Dit systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. Vooral aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. dalende prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Obbicht. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Obbicht fluctueren tussen de €2625 en €3750, inclusief plaatsing. De installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De investering kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor verschillende omstandigheden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €150 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€50
100 liter2€2.900 – €3.125€75
200 liter2€3.150 – €3.825€120
300 liter3€4.600 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-obbicht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Er volgt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Obbicht (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle types die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €525 tot €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Obbicht

 • Rexel (1TA/5-500), vermogen 3132 [KW], €2130 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-24 HPC), vermogen 2282 [KW], €1552 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-400), vermogen 2789 [KW], €1897 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Sittard-Geleen een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.sittard-geleen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Obbicht aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Obbicht!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!