Zonneboiler Urmond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Urmond? Middels een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk jij bruikbare raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Urmond.

zonneboiler systeem installeren in 6129

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een gemiddelde woning in Stein verbruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6129
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Urmond vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Urmond! Via deze website achterhaal je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Stein. Of bezoek de website Qbis.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit product behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Urmond. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Urmond zitten gemiddeld tussen €2900 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. In het volgende kopje check je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor velerlei situatiesde kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €125 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.675€65
100 liter2€2.800 – €3.200€75
200 liter2€3.250 – €3.925€145
300 liter3€4.600 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-urmond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze info kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en staat van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Urmond (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle installaties die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €650 tot €1375. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Urmond

 • Rexel (12/2-200), vermogen 1933 [KW], €1314 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen – 150L 1-24HPC), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.
 • Termicol (TIA1/150S), vermogen 855 [KW], €581 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Stein mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.gemeentestein.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Urmond aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Urmond!

 • Warmtepomp: genereert energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!