Zonneboiler Stein

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Stein? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het product komt tot stand door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker bekijk je toepasbare details over een zonneboiler kopen in Stein.

zonneboiler systeem installeren in 6171

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Stein verbruikt 1520 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6171
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Stein vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Stein! Dankzij deze pagina vind je zonder problemen een erkende installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Stein. Of bezoek echteinstallateur.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand bekijk jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor het warme water en de centrale verwarming. Het product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis een rendabele oplossing voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Stein. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juli 2024 zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Stein vinden we terug ergens tussen de €2500 en €3350, met monteren & installeren. De installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor velerlei gevallen de kostprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €55 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.650€55
100 liter2€2.750 – €3.125€105
200 liter2€3.300 – €3.925€115
300 liter3€4.475 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-stein

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze informatie kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Stein (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle modellen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €925 tot €1675. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Stein

 • Dutch Solar Systems (ZB95TX 2,37), vermogen 1322 [KW], €899 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.
 • Segno-Membro (3xBHP20+500LH), vermogen 3428 [KW], €2331 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Stein wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.gemeentestein.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Stein aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Stein!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente