Zonneboiler Einighausen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Einighausen? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via zonneboilerrevolutie.nl lees jij waardevolle info over een zonneboiler kopen in Einighausen.

zonneboiler systeem installeren in 6142

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een doorsnee gezin in Sittard-Geleen gebruikt 1370 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €155 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6142
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Einighausen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Einighausen! Middels deze pagina bekijk je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Sittard-Geleen. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met ervaren installateurs in de regio. Hieronder lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook reviews en certificering. Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. De installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van scherpe prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Einighausen. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Einighausen komen gemiddeld uit tussen €2600 en €3950, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op onze website lees jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor diverse voorbeelden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €110 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.650€40
100 liter2€2.775 – €3.025€75
200 liter2€3.275 – €3.900€110
300 liter3€4.400 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-einighausen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de info verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Einighausen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €750 tot €1900. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Einighausen

 • Eco2All (ECO-600HSS-4DTH), vermogen 3470 [KW], €2360 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 120L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 721 [KW], €490 subsidie.
 • Termicol (T2IA2/300S), vermogen 1368 [KW], €930 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Sittard-Geleen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.sittard-geleen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Einighausen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Einighausen!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!